• FIGYELEM!

          • A konténer még csak félig van. Kérünk szépen mindenkit, hogy szedje össze az összes papírt, amit talál, és hozza el a mai nap folyamán. A portán lehet jelenteni, ha hozzák a papírt. Köszönjük.

          • A népmese napja

          • Hagyományainkhoz híven szeptember 30-a idén is a népmesékről szólt az iskolai könyvtárban. Kis elsőseink a mesehallgatás és a népmesékről való beszélgetés után megmutatták színészi tehetségüket is. Reméljük, rendszeres látogatói lesznek könyvtárunknak.

          • Fehér ceruza

          • Szeptemberben került sor a Fehér ceruza nevezetű országos gyűjtésre, amelyet minden éven a Szlovákiai Vakok és Gyengénlátók Szövetkezete rendez. A gyűjtésbe a mi iskolánk is bekapcsolódott.

          • Tisztelt Szülők!

          • A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2022. szeptember 20-án közzétette, hogy meghirdetésre került a Szülőföldön magyarul oktatási – nevelési támogatási program a 2022-es évre. A pályázat lebonyolító szervezete tájékoztatja Önöket, hogy az Adatlapok jelenleg nyomtatás alatt vannak, október első napjaiban lesznek elérhetők a szokott módon.

            Amint megérkeznek az adatlapok, kiosztjuk a tanulóknak.

          • Gyűjtés

          • Iskolánk ismét bekapcsolódik a vakok és látássérültek támogatására szervezett Fehér ceruza elnevezésű országos jótékonysági gyűjtésbe. Az adományokat 2022.szeptember 23-ig (péntek) gyűjtjük lepecsételt urnában az iskolában.

             

          • FIGYELEM!

          • Az időjárás előrejelzés rossz időt mutat péntekre, ezért a sportnapot bent tartjuk a tornateremben. Technikai okok miatt csak az alsó tagozatnak lesz megtartva pénteken. A felső tagozat sportnapja más időpontban kerül megrendezésre. Köszönjük a megértést!

          • Figyelem!

          • Szeptember 12-én összülői értekezletet tartunk 17 órai kezdettel az iskola éttermében. Választásokat tartunk az új iskolatanácsba. Ma kiküldtük a jelőlő lapokat, kérjük, aki szeretné jelöltetni magát, töltse ki és küldje vissza a holnapi nap folyamán. Az összülői értekezlet után osztályszülői értekezlet is lesz.

          • Ünnepélyes tanévnyitó

          • Tisztelettel és szeretettel köszöntöm iskolánk ünnepélyes tanévnyitójának minden résztvevőjét.

            Kedves Tanulók!

            A forró nyár még egy hétvége erejéig kényeztetett benneteket, mielőtt a mai reggel ráébresztett titeket, a szülőket és a tanító néniket és bácsikat is, hogy bizony elrepült a két hónapos szünidő, és ideje újra munkához látni. Álmos szemeitek arról árulkodnak, hogy a hosszú pihenés után, nem lesz könnyű számotokra a korai lefekvés, korai kelés és a mindennapi kemény munka rendszerére visszaállni. 

             Amíg ti nyáron a jól megérdemelt pihenéseteket töltöttétek, az iskolán zajlott az élet:

            Felújítottuk az ebédlő talaját. Valamint az alsó tagozat osztályaiban a talajt és végre minden osztályban új tábla van.

            Hogy az idei évben is eredményesen taníthassuk nektek az angol nyelvet, új tanító bácsi is érkeztett közénk az anyasági szabadságra vonult Dominika tanító néni helyett. Köszöntöm Farkas Zoltán tanító bácsit.

            A napköziben is új tanító néni fog tanítani titeket, köszöntöm Szalai Barbi tanító nénit.

            Kedves Gyerekek!

            Az idén is bővelkedünk majd iskolai rendezvényekben, melyek mindamellett, hogy játékosan tanítanak, felejthetetlen élményeket hoznak majd számotokra, ezzel téve élvezetessé az idei tanévet.  Újra lehetőségetek lesz szakkörökben is dolgozni. A természetiskola és a sítanfolyam is tervben van.

            Kedves Szülők!

            Egész tantestületünk nevében ígérhetem, hogy az idei tanévben is azon fáradozunk majd, hogy gyermekeik ismét előbbre jussanak, sok új tudást, tapasztalatot és élményt kaphassanak.

            Kedves Kilencedikesek!

            Iskolánk rangidős diákjaivá léptetek elő, így most már ti álltok példaként a kisebbek előtt. Ezért kérlek benneteket, viselkedjetek ehhez méltóan, hogy felnézhessenek rátok, büszkék lehessenek az eredményeitekre, segítsétek őket és mutassatok jó példát. Számítunk rátok az idei év iskolai eseményein segítő és tanácsadóként. Érdekes, mozgalmas, izgalmas tanév vár rátok. Hiszen a rangidőseknek kijáró sok tiszteletbeli feladat ellátásán túl, a tanulásban is komoly kihívások elé álltok. Hiszen fel kell készülni az áprilisi Tesztelés 9-re, majd a felvételikre, végül sikeresen be kell fejeznetek az utolsó alapiskolai évet, hogy jövőre már az új, általatok választott középiskolában bizonyíthassatok. Kívánom, hogy ennek fényében, egyre növekvő felelősségtudattal végezzétek munkátokat.

             Kedves Kicsi Elsősök!

            Talán Ti vártátok a legjobban a mai napot. A nyár folyamán nagyra nőttetek, igazi iskolások lettetek, és a mai naptól már ti is közénk tartoztok.

            Sok izgalmas dologban lesz részetek az idei tanévben, hiszen Edina tanító néni bevezet majd benneteket a betűk és a számok birodalmába. Ezért kérlek Titeket, hogy mindig nagyon figyeljetek arra, amit ő mond! Gyűjtsetek sok-sok egyest. Ezzel szerezhettek örömet szüleiteknek, akik nagyon izgulnak ám értetek.

             Kedves Elsős Szülők!

            Amikor a kicsi gyermek először lépi át az iskola küszöbét, megváltozik az egész család élete.  Elkezdődik a mindennapi elkötelezettség, a rendszeres és kitartó tanulás. Óriási kihívás ez nemcsak a kis elsős, de a szülők számára is. Ezért bizonyára ott bujkál önökben az izgalom és aggodalom.  Edina tanító néni feladata lesz az aggodalmat eloszlatni. Ezért arra kérjük önöket, hogy dolgozzanak együtt vele, hallgassák meg egymást és forduljanak hozzá bizalommal.

            Most pedig kilencedikes tanulóink bekísérnek titeket és szüleiteket az osztályotokba, ahol megkapjátok a könyveiteket, segédeszközeiteket és elbeszélgettek a tanító nénitekkel. Mielőtt azonban az osztályba vonulnátok, kívánok mindnyájunknak jó egészséget, sikerekben, eredményekben és élményekben gazdag, mozgalmas tanévet.

            Ezennel a 2022/23-as tanévet megnyitom!

            Keresztesi Ildikó, igazgató

             

             

          • Tanévkezdés

          • Kedves Szülők és Tanulók!

            Szeretettel várjuk tanulóinkat 2022. szeptember 5-én /hétfőn/, 9.00 órai kezdettel a 2022/2023-as tanév ünnepélyes megnyitójára, az iskolánk főépülete melletti térre. Rossz idő esetén a tanévnyitó bent lesz az alsó tagozat folyosóján.

            Ezen a napon:

            - Tanulóink osztályfőnökeik kíséretében felsorakoznak a főépület mellett.

            - A tanévnyitó napján ajánlatos ünneplő ruhában megjelenni.

            - A megnyitó után az eslős tanulók szüleik és osztályfőnökük kíséretében bemennek az osztályterembe. A többi tanuló (2-9. évfolyam) csak az osztályfőnök kíséretében megy az osztálytermekbe.

            - Ezen a napon az iskolai klub és az iskolakonyha nem működik.

            Szeptember 6-tól (kedd) az iskolai klub a megszokott időbeosztásban, 16:30-ig működik. Az iskolakonyha is üzemelni fog már.

            - Alsó tagozatos tanulóink kedden a 4. órával, felső tagozatos tanulóink pedig az 5. órával végeznek, az osztályfőnökkel lesznek.

            - Szerdától órarend szerint folytatódik a tanítás. Kérjük a tanulókat, hogy váltócipőt hozzanak magukkal.

            Mindenkinek sikerekben gazdag új tanévet kívánunk!

             

          • Nyári iskola

          • Kedves Szülők, Gyerekek!

            2022. július 11-től kezdetét veszi a két hetes nyári iskola, ahol a játékos ismétlés mellett a főszerep a játéké, mozgásé és szórákozásé lesz. A nyári iskola reggel 8.00-tól délután 15.00-ig tart azoknak a tanulóknak, akik előzetesen bejelentkeztek. Kérjük minden tanuló hozza magával (vagy töltse ki elektronikusan az edupage oldalon) az igazolást a fertőzésmentességről. A biztonság kedvéért kérjük teszteljék le gyermekeiket a nyári iskola előtt. Amennyiben a nyári iskola alatt kovid fertőzés fordulna elő, azt  be kellene zárnunk, így legyünk elővigyázatosak. Kérjük feltüntetni, kik azok a tanulók, akik egyedül mehetnek haza a táborból, valamint kérjük a pontos időpontot is, hogy mikor. Az ebédcsekket a hétfői nap folyamán mindenki megkapja. Ha valaki nem megy ebédre, legyen szíves értesítse az iskolakonyhát. A tábor ideje alatt 8 órától 14 óráig az iskolai büfé is üzemelni fog. Minden tanuló hozzon magával tízórait és uzsonnát, valamint váltócipőt.  A nyári iskola ingyenes.

            Napi program:

             

            8:00 – 8:30 - Gyűlekező (a hátsó bejáratnál lehet bejönni, majd a nagy napköziben gyülekezünk)

            8:30 – 9:00 – reggeli kör

            9:00 – 10:00 – játékos tanulás

            10:00 – 10:15 – tízórai

            10:15 – 11:30 – játékos tanulás

            11:30 – 12:00 – ebéd

            12:00 – 12:30 -  ebéd utáni pihenő

            12:30 – 15:00  - kreatív foglalkozás, sportjátékok, szórakozás

            15:00 – kapuzárás (hátsó bejárathoz lehet jönni a tanulókért)

            Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a nyári iskola 15 óráig tart! Kérjük szíveskedjenek betartani! Köszönjük!

          • AG tesztek átvétele

          • Értesítjük a szülőket, hogy mától ismét át lehet venni az AG teszteket. (5darab/tanuló). A leendő elsőseinknek is rendeltünk teszteket. A kilencedikes tanulók már a középiskolában igényelik az AG tesztet. Minden nap reggel 7 órától délelőtt 9 óráig, valamint délután 15:30 - tól 17:30 - ig. A teszteket 2022. június 29-ig áll módunkban kiosztani. Kérjük, tartsák be az időpontot! Köszönjük a megértést!

    • Kontakty

      • Základná škola Józsefa Károlyiho s vyučovacím jazykom maďarským - Károlyi József Alapiskola
      • +421 x 031/7794094
      • Vlčany 1547 92584 Vlčany Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje