• Értesítés

          • Értesítjük a szülőket, hogy mától átvehető a következő adag AG teszt. 2022. január 21-ig az iskola portáján lehet kérni 7 órától 14 óráig, valamint 16 órától 18 óráig. Kérjük az időpontokat betartani! Ezután a dátum után nem áll módunkban a tesztet kiosztani. Köszönjük a megértést.

          • Értesítés!

          •  

            Értesítjük a szülőket, hogy a mai naptól minden ebédes tanuló be van jelentve ebédre. Mivel az E-KELP rendszer egyelőre nem működik, telefonon lehet értekezni a konyhával. A telefonszám: 0910/822412. Köszönjük a megértést.

          • AG tesztek átvétele

          • Értesítjük a szülőket, hogy mától átvehető az utolsó adag AG teszt is. 2021. december 15-ig az iskola portáján lehet kérni 7 órától 16:30-ig. Ezután a dátum után nem áll módunkban a tesztet kiosztani. Köszönjük a megértést.

          • Piros nap az iskolában

          • Idén is megtartottuk a piros napot Mikulás tiszteletére. Az alsó tagozaton a 4. a felső tagozaton pedig a 9. osztály győzött. Gratulálunk! 

          • Teljes zárlat november 29 -től

          • Értesítjük a szülőket, hogy az iskola épületébe nem lehet belépni. Amennyiben konzultálni szeretnének, kérjük tegyék ezt meg telefonon, vagy online. Az iskola elérhetőségei: 0911/272486, zssvjmvlcany@centrum.sk, vagy az iskola edupage oldala. Ha a pedagógusokkal szeretnének konzultálni, kérjük egyeztessenek előre időpontot. Köszönjük a megértést!

          • Advent

          • Az idei esztendőben november 28-án, vasárnap veszi kezdetét az advent, a karácsonyt előkészítő időszak. 

            Pilinszky János adventi gondolataival kívánunk áldott előkészületet!

            Pilinszky János: Advent

            Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra, ami biztosan megjött. Télen az első hóesésre. És várakozásunk ettől semmivel sem volt kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg, nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni, beteljesíteni és fölfedezni azt, ami a miénk. És nincs gyengébb és jogosabb birtoklás se, mint szeretnünk azt, ami a miénk, akit szeretünk és aki szeret minket. Csak a szeretetben, csak az ismerősben születhet valódi „meglepetés”; lehetséges végeérhetetlenül várakoznunk és megérkeznünk, szakadatlanul utaznunk és szakadatlanul hazatalálnunk.Minden egyéb kaland, minden egyéb megismerés és minden egyéb várakozás véges és kérdéses. Így értem azt, hogy a karácsony a szeretet és advent a várakozás megszentelése.Az a gyerek, aki az első hóesésre vár, jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé – szabad és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől – szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák, percek kattogó, szenvtelen vonulását.Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.

          • AG tesztek (5darab/tanuló)

            • Értesítjük azokat a szülőket, akik előzetesen igényelték az AG teszteket, hogy november 5-ig átvehetik az iskola portáján. Reggel 7:30-tól 14 óráig, valamint 17 órától 18 óráig. Kérjük egyben aláírni az átvételről a nyomtatványt.

          • Fát ültettünk

          • A faültetés komoly felelősségvállalás, hiszen egy több évtizedig vagy akár évszázadig növekvő élőlény sorsa múlik azon, hogy mennyire körültekintően járunk el – az utógondozásról nem is beszélve. Port és zajt szűrnek, levegőt tisztítanak, csökkentik a hőmérsékletet, tanítanak, gyógyítanak és nem utolsósorban gyönyörűek– a fák kulcsszerepet játszanak földünk egészségének megóvásában. Ha valamit csinálunk, csináljuk úgy, hogy jó szándékunknak és tetteinknek valóban legyen értelme, haszna és gyümölcse. A fák, ahogy valamennyi élőlény, gondoskodást igényelnek. Egyetlen növényt sem hagyhatunk magára az ültetés után, ha még szeretnénk sokáig élvezni a társaságát. Ötödikeseink és kilencedikeseink fákat ültettek iskolánk udvarára. Reméljük még évek múltán is díszíteni fogják udvarunkat, mi pedig megígérjük, hogy gondoskodni fogunk róluk.

             

          • Árral szemben a jövőért

          • Márk Tibor céljaként tűzte ki, hogy a napjainkban egyre növekvő szenvedélybetegek számának csökkentése; valamint a korai iskolaelhagyás, deviáns magatartás megelőzése érdekében, fiatalok körében felvilágosító, prevenciós tevékenységek megszervezésén keresztül nyújtson segítséget. Mérsékelve ezáltal az egyéni és társadalmi károkat. Megélt élettörténetekkel, tankönyvszerű megközelítést nélkülöző, valóságos sztorikkal; és érthető nyelven megfogalmazott, testközeli, valóságosan átélt élethelyzetekkel szolgálnak a fiataloknak előadásokon és egyéb kommunikációs felületeken. Köszönjük az előadást.

          • Az állatok világnapja iskolánkon

          • Az ÁLLATOK VILÁGNAPJÁT iskolánkon október 12-én ünnepeltük. Kedden a reggeli órákban a diákparlament tagjainak segítségével mozgóúrna járta az osztályokat, melyen 163, 80 eurónyi készpénzt, továbbá több kilónyi tápot, konzervet, jutalomfalatot, ropit, játékot és plédeket sikerült összegyűjteni. Az adományokat a hozzánk közeli Zatúlané Psíky Šaľa menhely lakóinak juttatjuk el. Köszönettel tartozunk a helyi Viky Copynak is, ugyanis általuk adományozóink emlékül egyedi apró matricákat kaphattak.

            Délután a napközis gyermekeket különféle mozgásos feladatok várták, valamint fél háromkor elkezdődött a várva várt kisállat-kiállítás is. Számos kedvenc sorakozott fel a büszke gazdik kíséretében. Voltak ügyes kutyák, selymes szőrű nyuszik, csicsergő madarak, különleges afrikai csigák, apró pókok és izgága sáskák, valamint a nap különlegessége, egy vérbeli falusi kecske. Kisiskola lévén nagyon szépen köszönjük minden gyermeknek, valamint azok szüleinek, hogy eljöttek megmutatni ezeket a kedvenceket, ezzel pedig nemcsak nekünk, de az udvaron játszó minden egyes kisgyermeknek örömet szereztek.

             

               

          • Gímes túra

          • Nyitra megye Nyitrai járásához tartozik közigazgatásilag Gímes község (Jelenec), melytől 5 kilométerre, a Remitázs nevű üdülőfaluból indult a túra.

            A várromok szerelmesei mindenképpen írják fel a bakancslistájukra a Tribecs-hegység déli részén, a Dúny-hegy tetején található fantasztikus romok látogatását. Több hangulatos, árnyas, jelölt erdei turistaút is vezet fel a csúcsra, az egykor teljes pompájában tündöklő vár maradványaihoz.

            A vár feltehetőleg 1253-1270 körül épült s több száz évig a Forgách nemzetség tulajdona volt, ma is lenyűgöző látvány tárul elénk a hegyről a nap fényében.

            A romok közelében szelídgesztenyefa – liget található, 400 éves famatuzsálemekben gyönyörködhetünk. A helyet Gímesi Gesztenyésnek nevezik, még a Forgáchok telepítették a 13. században. Nem javasolt e természetvédelmi területre merészkedni, gesztenyeérés idején pedig szigorúan tilos!

            (forrás: csavarGO)

          • Változás!

          • A Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának 250-es számú rendelete értelmében 2021. október 4-től, hétfőtől az alapiskolák tanulóinak nem kell szájmaszkot viseljeniük az iskolában.

            Az enyhítés csak a tanítási órákra vonatkozik.

            A közegészségügyi hivatal továbbra is ajánlja a maszkviselést, viszont nem teszi kötelezővé azt a tanórákon.

            Tisztelettel:

            Keresztesi Ildikó,

            iskolaigazgató

          • AG tesztek (5darab/tanuló)

          • Értesítjük azokat a szülőket, akik előzetesen igényelték az AG teszteket, hogy október 1-ig átvehetik az iskola portáján. Reggel 7:30-tól 14 óráig, valamint 17 órától 18 óráig. Kérjük egyben aláírni az átvételről a nyomtatványt.

    • Kontakty

      • Základná škola Józsefa Károlyiho s vyučovacím jazykom maďarským - Károlyi József Alapiskola
      • +421 x 031/7794094
      • Vlčany 1547 92584 Vlčany Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje