• Papírgyűjtés

          • 2021. október 5-7. papírgyűjtés lesz az iskola hátsó udvarán 13:30-tól - 16:30-ig. A papírt kérjük összekötni. Kartont nem tudunk átvenni.

          • Farkasdi futás - Vlčiansky beh

          • Szombaton egy különleges reggelre ébredtünk: az 1. Farkasdi jótékonysági futóversenyre. Alig egy hete álmodtunk egy nagyot, s a közös cél érdekében, valamint a két iskola vezetőségének gyors szervezésben - elsőízben alkottunk egy nagy csapatot a szlovák és magyar alapiskola pedagógusaival, továbbá az iskolák mellett működő Szülői Munkaszövetségek aktív tagjaival. Az ezekben a napokban összegyűjtött összegből az iskolaudvar rendezésének, szebbé tételének egyik állomását szeretnénk megvalósítani: egy biztonságos játszóteret mindkét iskola kis tanulói számára. Korosztályok alapján kilenc csoportba osztottuk futóinkat, nyolc éves kortól pedig külön fiú és lány, valamint férfi és női kategóriában lehetett versenyezni. Hálásan köszönjük Mindenkinek, aki jelenlétével megtisztelt bennünket, bátorított és jókedvvel, mosollyal tette szebbé ezt a napot. Köszönet és hála illeti azokat is, akik akár anyagilag, akár más módon támogatták ezt a rendezvényt. Hisszük, hogy egy közös cél bármikor összekovácsolhat minden jólelkű embert! A futóverseny Nyitra megye támogatásával valósult meg.

            Vytvorili sme spoločný tím s učiteľmi slovenskej a maďarskej základnej školy a aktívnymi členmi. rodičovských združení. Na základe vekových skupín sme rozdelili našich bežcov do deviatich skupín a od ôsmich rokov bolo možné súťažiť v oddelených chlapčenských a dievčenských kategóriách, ako aj v mužských a ženských kategóriách. Sme vďační všetkým, ktorí nás poctili svojou prítomnosťou, povzbudili a urobili nám tento deň krajším s dobrou náladou a úsmevom. Poďakovanie patrí aj tým, ktorí túto akciu podporili.

            Realizované s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja.

          • Antigén tesztek átvétele

          • Értesítjük azokat a szülőket, akik a szülői értekezleten nem voltak jelen, hogy szeptember 17-ig átvehetik az antigén teszteket az iskola portáján. (Akik előzetesen igényelték) Reggel 7:30-tól 14 óráig, valamint 17 órától 18 óráig.

          • "Csiffy" Tudásdíj

          • A „Csiffy” Tudásdíj alapítvány

            Az alapítást kezdeményezte: Csiffáry Sándor az alapító édesapja.

            Alapító: Takácsné PaedDr Csiffáry Aranka

            Alapítás ideje:1999. június 15. Vágfarkasd

            Az Alapítvány célja: A tehetséges fiatal farkasdi tanulók kiemelése, jó tanulmányi eredmény elérésére való ösztönzés.

            Az alapítvány eszmei küldetése: emléket állít a Farkasdi Alapiskolában tanító Deák-Nagy és Csiffáry- Máté családokból származó tanítóknak és azok leszármazottjainak, név szerint: Deák Istvánnak, Csiffáry Gézának, Nagy Benőnek és feleségének, Barta Kálmánnak és feleségének. (Közülük kiemelkedő egyéniség volt Deák István kántortanító. 1827 június 10-én született, 1911 március 8-án hunyt el. A tanítói pályán 1846-tól működött, Farkasdon 1853 november 7-től tanított. 1897-ben 51 évesen tanítói szolgálat után a király ezüst érdemkereszttel tüntette ki.Nem vonul nyugalomba, hanem 1909 december 31-ig tanít. 63 évig volt tanító. nyugalomba vonulása alkalmával 450 kg súlyú harangot öntetett Egri Ferenc harangöntővel Budapesten a református egyház részére.)

            Az osztályfőnök javaslata és a tantestület jóváhagyása után a 9. évfolyam legsikeresebb tanulója oklevelet és 100 € pénzjutalmat kap.

            Csiffy díjasok:

          • AG tesztek, EDUPAGE bejelentkezési adatok

          • Értesitjük a szülőket, hogy a holnapi (2021. 9. 8.) szülői értkezleten átvehetik az AG teszteket, az előzetes érdeklődés alapján. (5teszt/tanuló) Az EDUPAGE oldalra is odaadják az osztályfőnökök a belépéshez szükséges nevet és jelszót. A nevet és a jelszót fontos megőrizni, hiszen az elektronikus kommunikációhoz szükség lesz rá. A 2021/22-es tanévtől az ellenőrző is elektronikus formában lesz. Természetesen nyomtatott ellenőrzőt is kaptak a tanulók. Az EDUPAGE oldal használatával kapcsolatban hamarosan rövid videót osztunk meg oldalunkon.

          • Szülői értekezlet

          • Tisztelt Szülők!

            A higiéniai előírások betartásával szülői értekezletet tartunk, az osztálytermekben.

            Időpont: 2021. szeptember 8., szerda 17:00 óra

            Főbb programpontok:

            -osztályfőnöki tájékoztató

            -szavazások és választások lebonyolítása (tagsági díj, osztálybizalmik megválasztása, iskolatanács új tagjainak megválasztása)

            -az EDUPGE használatáról néhány információ

            A felsoroltak tekintetében a megjelenés kiemelten fontos.

            A találkozás reményében maradunk tisztelettel,

            az iskola vezetősége és pedagógusai.

          • Néhány információ

          • Szeptember másodikán, az ünnepélyes tanévnyitó után minden osztály részt vesz az első osztályfőnöki órán. Az iskola épületébe csak az elsős szülők jöhetnek be. Minden szülőnek, aki bejön az iskola épületébe, ki kell töltenie a látogatóknak szóló nyilatokozatot, melyet az osztályfőnöknél találnak meg a tanévnyitó ünnepségen. Kérjük a tanulókat, váltópapucsot hozzanak. A maszk viselete továbbra is szükséges. Kérjük jelezzék igényüket az ebéd iránt. Péntektől üzemel az iskolai étkezde és a napközi otthon is. Az első nap az iskolában minden tanulónak igazolnia kell a tünetmentességét. Ha a tanuló 3, vagy annál több egymást követő napon nem jelenik meg az iskolában, akkor ismét le kell adnia a nyilatkozatot.

          • ISKOLAI JELZŐLÁMPA a 2021/2022-es tanévre

          • AZ ISKOLAI JELZŐLÁMPA RENDSZABÁLYAINAK ÁTTEKINTÉSE

            A KIADÁSOK FEDEZETE

            A minisztérium kiegészítő pénzösszeget fordít az iskolák biztonságos működéséből fakadó többletkiadásokra a koronavírus-járvány idején: - az óvodák és a speciális óvodák esetében: 5 €/alkalmazott + 150 €/intézmény - alap-, speciális, és középiskolák esetében: 5 €/tanuló és alkalmazott. Az iskolák automatikusan megkapják a pénzösszeget még a tanév megkezdése előtt. A kiegészítő pénzösszeg igénylése nem szükséges.

            TÜNETMENTESSÉG

            A szülő a tanév megkezdése előtt, ill. a tanuló minden 3 napnál hosszabb mulasztását (hiányzását) követően felmutatja a „Tünetmentességről szóló írásbeli nyilatkozatot” . A tüneteket produkáló tanuló köteles otthon maradni. Amennyiben a szülő nem tudja kizárni tüneteket, a házi gyermekorvost értesíti.

            OTTHONI ÖNTESZTELÉS

            Az önkéntes otthoni öntesztelésre az erre alkalmas antigén gyorstesztek révén nyílik lehetőség (minden hétfő és csütörtök reggel, az iskolába lépés előtt javasolt elvégezni a tesztet):

            - szülői kérésre minden tanuló 25 darabból álló, otthoni öntesztelésre alkalmas antigénteszt-csomagot kap, a szükséges tesztmennyiség iskola általi megrendelése a megyei járási hivatalnál az iskolába lépés előtt: 2021.8.26-ig,

            - a tesztek járási hivatalban történő felvétele: 2021. 8.30-tól (ezt követően az iskolák átadják a tesztcsomagokat a szülőknek). Pozitív teszteredmény esetén a tanuló otthon marad, a szülő pedig:

            - értesíti a házi gyermekorvost, aki meghatározza a szükséges teendőket,

            - bejelenti az iskolának, hogy a tanuló antigén gyorstesztje pozitív eredménnyel zárult. Az antigén gyorstesztet minden tanuló igényelheti: a beoltott tanuló és az a tanuló is, aki átesett a COVID-19 megbetegedésen.

            ELLENANYAGOK

            Amennyiben a tanuló PCR-tesztelésére és házi karantén alóli mentesítésére nem került sor, a házi gyermekorvos kérvényezheti az ellenanyag-vizsgálatot a szervezetben található COVID-19 megbetegedés elleni antitestek kimutatása céljából, mégpedig:

            - a tanulónál – aki koronavírussal megerősítetten fertőzött személlyel került kapcsolatba – elrendelt 14 napos házi karantén lejárta után,

            - a tanuló otthon elvégzett antigén gyorstesztjének pozitív eredménye esetén.

            A JELENLÉTI OKTATÁS SZÜNETELTETÉSE AZ OSZTÁLYOKBAN

            Az új COVID-automata értelmében az iskolák a járások besorolásától függetlenül nyitva tartanak. Az előző tanévtől eltérően a jelenléti oktatás csupán az egyes osztályokban szünetel, nem pedig az egész iskolában. Amennyiben az adott osztályt olyan tanuló vagy alkalmazott látogatja, akinél beigazolódik a koronavírus-fertőzés gyanúja, a tanulók 14 napos házi karanténba vonulnak (kivételt képeznek a házi karantén alól mentesítettek). Amennyiben az osztályt látogató tanulók 100%-a mentesül a karantén alól (beoltott vagy a COVID-19 megbetegedésen átesett tanulók esetén), a jelenléti oktatás szüneteltésére nem kerül sor. Amennyiben a tanuló egy vele egy háztartásban élő, koronavírussal megerősítetten fertőzött személlyel kerül kapcsolatba, csupán ő vonul karanténba, a tanuló osztályában változatlanul folytatódik a jelenléti oktatás. Amennyiben a tanulóval egy háztartásban élő személy karanténban van (mert kontaktusba került egy fertőzöttel), a tanuló mindaddig látogathatja az iskolát, amíg a szülőnél be nem igazolódik a koronavírus-fertőzés gyanúja. A szülő a tanulónál elrendelt karantén tényét a házi gyermekorvosnak köteles jelenteni, aki a továbbiakban a karantén betartását felügyeli.

            A KARANTÉN ALÓLI MENTESÍTÉS

            A karantén alól mentesülnek azok az osztályt látogató, fertőzöttel kontaktusba kerülő tanulók: - akik az utóbbi 180 napban átestek a COVID-19 megbetegedésen (ez PCR-teszttel, antigén gyorsteszttel, ellenanyag-teszttel igazolandó) - a teljesen beoltott tanulók, vagy azok, akik átestek a COVID-19 megbetegedésen és a betegség leküzdésétől számított 180. nap előtt megkapták a koronavírus elleni oltás 1. adagját. A szülő a tanuló karantén alóli mentesítését a „Tájékoztatás a karantén alóli mentesítésről” elnevezésű dokumentum felmutatásával igazolhatja

            A MULASZTÁS IGAZOLÁSA

            A szülő legfeljebb 5 egymást követő tanítási nap alól mentheti fel igazoltan a tanulót. Több mint 5 egymást követő tanítási nap mulasztása esetén a szülő felmutatja „A betegséget igazoló nyilatkozatot”, amelyet a házi gyermekorvos tölt ki. Amennyiben ezt a szülő elmulasztja, a hiányzás igazolatlannak minősül, ennek következtében pedig a magaviseleti érdemjegy romlására, ill. komisszionális vizsgák elrendelésére kerülhet sor.

            GYERMEKÁPOLÁSI JÁRULÉK (OČR)

            A szülő gyermekápolási járulékra jogosult, amennyiben az iskolaigazgató vagy a területi közegészségügyi hivatal a jelenléti oktatás szüneteltetése mellett döntött a 11. életévét be nem töltött tanuló osztályában, ill. amennyiben a házi gyermekorvos által kiállított bizonylat értelmében a tanuló egész napos ápolásra szorul. Amennyiben a szülő saját döntése alapján marad otthon a tanulóval, a gyermekápolási járulékra nem jogosult.

             

    • Kontakty

      • Základná škola Józsefa Károlyiho s vyučovacím jazykom maďarským - Károlyi József Alapiskola
      • +421 x 031/7794094
      • Vlčany 1547 92584 Vlčany Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje